Vragen en antwoorden bij het lidmaatschap van het koor

We hebben hier alvast wat antwoorden op mogelijke vragen over het lidmaatschap die je zou kunnen hebben. Voor antwoorden op algemene vragen kijk je op veelgestelde-vragen.

Like onze Facebookpagina en volg ons Twitteraccount!

 • Leeftijd
  Je kan lid worden wanneer je tussen de 15 en 30 jaar oud bent en je mag erop blijven totdat je jezelf te oud vindt. Vanaf 16 jaar kan je mee naar optredens, maar je kan dus al vanaf je 15e mee gaan repeteren.
 • Zijn we professioneel?
  Nee. Challenge is een laagdrempelig amateurkoor, waarbij het meezingen en het uitdragen van onze boodschap belangrijker is dan jouw zangnivo. Maar je moet natuurlijk wel een beetje kunnen zingen en toonvast zijn. We proberen wel door middel van oefeningen je te helpen om je te ontwikkelen als dat nodig is.
 • Zangtest
  Tijdens de pauze doen we een zangtest met je (zonder dat iedereen erbij is overigens). Dit is géén auditie, maar op deze manier kunnen we bepalen of je een beetje stemvast bent en in welke stemsoort je ingedeeld zou kunnen worden. En we houden rekening met jouw zenuwen hoor!
  Maar je moet wel een beetje toonvast zijn, anders kunnen we geen inschatting maken. Wanneer wij tijdens deze zangtest écht geen partij kunnen vaststellen, kunnen wij adviseren om een tijdje zangles te nemen en het later nog eens te proberen.
 • Choreo
  Challenge voert veel nummers uit met choreo, soms makkelijk, maar soms ook heel pittig. Houd hier rekening mee; als dit niets voor je is, dan kan je je hierbij niet prettig voelen. We proberen wel rekening te houden met iedereen, maar je ontkomt er niet aan.
 • Proeftijd
  Na de zangtest ga je meedraaien voor een proeftijd van drie maanden. Na deze drie maanden wordt er nog een keer een stemtest gedaan om te kijken of je muzikaal binnen het koor past. Vervolgens neemt het bestuur in overleg met de dirigent een besluit of je wel of niet lid kan worden. Houd er dus rekening mee dat het niet vanzelfsprekend is dat je na die drie maanden officieel lid wordt! Dat voorkomt teleurstellingen.
 • Zangles
  Je kunt naast het zingen bij Challenge ook ergens zanglessen gaan volgen. Dat is goed voor je stemontwikkeling. Binnen Challenge doen wij daar niet zo heel veel aan; daar gaat het gewoon om lekker zingen.
 • Wachtlijst
  Het kan voorkomen dat je op een stemsoort getest wordt die volzit. Je komt dan op de wachtlijst te staan. Zodra er weer een plekje vrij is bellen we je en kan je meedoen.
 • Niet ingedeeld?
  Het kan zijn dat je we na de stemtest geen mogelijkheid zien om je in een stemgroep in te delen. Dit kan veel oorzaken hebben, maar ook bijvoorbeeld door een gebrek aan zangervaring komen. In sommige gevallen raden we je aan om eerst zangles te nemen en het dan na een tijdje opnieuw te proberen (zie ook zangtechnieken). We helpen je als het kan aan adressen van zangdocenten.
 • De repetitie
  We repeteren op zondagavond van 19.00 tot 21.00 uur in De Rank, Dubbelsteynlaan West 70 te Dubbeldam.
  De repetitie wordt door een koorlid geopend met een stukje of gebed en daarna ga je je stem opwarmen door middel van zangoefeningen. Vervolgens wordt nieuw repertoire ingestudeerd en oud repertoire herhaald, dit vaak samen met onze band. Tussendoor is er nog een pauze van ca. 15 minuten om bij te kletsen (alhoewel er tussendoor ook veel bijgekletst wordt...).
  Challenge zingt tijdens uitvoeringen zonder bladmuziek.
 • Contributie
  Zoals bij bijna elke vereniging betaal je contributie. Dit kan je per maand of per jaar betalen. Zowel voor koorleden als bandleden wordt een apart tarief voor werkenden en studerenden gehanteerd: 10 euro per maand voor werkende zangers en 7,50 euro per maand voor werkende bandleden. Ben je studerend? Dan betaal je 2 euro minder per maand.
 • Contact
  Challenge doet ontzettend veel mededelingen via de mail en via Facebook. Daarom is het in ieder geval handig wanneer je email hebt, en prettig wanneer je Facebook hebt. Daar heeft Challenge ook een besloten groep waar je met alle aangesloten koorleden van gedachten kan wisselen.

  Like onze Facebookpagina en volg ons Twitteraccount!

Heb je nog vragen die niet zijn beantwoord? Vul dan het webformulier in en we geven zo snel mogelijk antwoord.
Heb je wel alle antwoorden? Wordt dan nu lid en geef je op via onze contactpagina.

Like onze Facebookpagina en volg ons Twitteraccount!

Terug

 

 

Zoek binnen de Challenge websites

Volg ons op:

Facebookpagina Challenge

Navigatie

| FAQ | Contact | Sitemap | Privacy (!) | Pagina afdrukken

Interkerkelijk Jongerenkoor Challenge arrow Problemen of suggesties? We horen dit graag van je! arrow Translate this page

Challenge is een Christelijk koor / gospelkoor uit Dordrecht
Deze pagina is bijgewerkt op zondag 27 november 2016 om 22:01:37 uur

Page generated in 0,004353 seconds,  x

CheckStat