Nieuws

 • Afscheid

  Maandag 16 november 2009 09:30 uur
  Inmiddels zijn we bijna twee weken verder. Het concert was geweldig, ook voor ons als koorleden en achteraf is het altijd jammer dat je zoiets maar n keertje doet. De meeste leden zijn de after-concert-dip inmiddels wel kwijt en beginnen te wennen aan het leven na-het-concert. Het gastenboek is overladen met reacties (dank jullie wel daarvoor!), via de fotopagina zijn we overspoeld met foto's en nu is het nog wachten op bewegende beelden van het concert. Die komen eind van de week binnen, dus we zullen over niet al te lange tijd wat opnames op YouTube plaatsen.

  We gaan op weg naar kerst 2009 waar we ng een keer in de Bethlehemkerk staan met de kerstnachtdienst.

  Met die nieuwsbericht nemen wij meteen afscheid van je voor wat het 'Beetje Anders' gedeelte betreft en we verwelkomen je verder op de 'normale' website van Challenge. Wij hebben deze speciale website met plezier voor je gevuld en onderhouden en hopelijk heb jij er genoeg informatie uit kunnen halen.

  Tot later!!
 • Concertstress

  Maandag 2 november 2009 14:45 uur
  Challenge heeft de generale repetitie van gisteren overleefd. Nog niet alles ging vlekkeloos, maar dat hoort zo bij een generale en dat houdt ons scherp. Vanaf vandaag zijn er nog maar een paar dagen om alles individueel op de rails te krijgen om er straks gezamenlijk iets geweldigs van te maken.

  De mailboxen zijn inmiddels aardig gestressed van de hoeveelheid e-mails die heen-en-weer gaan (hoe deden we dat vroeger trouwens?) en bij iedereen begint de spanning voelbaar te worden: hebben we alles geregeld wat er te regelen is? Zijn we niets vergeten? Kan er ergens iets mis gaan en wat dan? Weet iedereen straks zijn of haar partij nog?

  Gelukkig gaat het heel erg hard met de kaartverkoop en het is niet onmogelijk dat er nog extra kaarten bijgedrukt moeten worden.
  Je kan overigens nog steeds reserveren via de website van Challenge. Dit kan tot en met donderdagavond 5 november 20:00 uur. Daarna gaat de reserveringsmogelijkheid op slot en kan je alleen nog kaarten aan de zaal kopen.

  Donderdag wordt er begonnen met opbouwen van het hele geluids- en lichtcircus en dat duurt tot begin vrijdagmiddag. Daarna is er voor Challenge nog een soundcheck met de extra muzikanten en een korte doorloop van het concert.

  Verder is er op dit moment niet zo heel veel nieuws meer te melden. Mocht er nog wat te schrijven zijn, dan zie je dat vanzelf hier, en anders zien we je vrijdagavond in de Bethlehemkerk!
 • De laatste loodjes

  Vrijdag 30 oktober 2009 15:15 uur
  Aanstaande zondag de laatste grote repetitie voor ons concert. Deze repetitie is weer in de DVO-zaal (van de laatste DVO-repetitie zijn er nu ook foto's) en zal rond 5 uur 's-middags beginnen en tot minimaal 9 uur 's-avonds duren. Dit is de laatste repetitie om te kijken of nu alle puzzelstukjes in elkaar vallen en om nog de laatste wijzigingen aan te brengen.
  Volgende week vrijdag is het al zo ver!!!

  Achter de schermen wordt nog een hoop werk verricht door de diverse commissies en lopen we nog tegen de onvermijdelijke op-het-laatste-moment-dingetjes aan. Maar dat komt allemaal wel goed.

  Trouwens, tot en met 1 november 2009 kan je nog kaarten via de website kopen. Daarna kan je alleen nog maar kaarten reserveren en die dan afhalen (en betalen) op de concertavond zelf. Wanneer we de datum voor bestellingen verder richting het concert op zouden schuiven, dan zouden je kaarten waarschijnlijk niet meer op tijd bij je in de brievenbus belanden.
 • Gospel op sokken

  Maandag 5 oktober 2009 21:25 uur
  Gisteren heeft Challenge weer gerepeteerd. Een hele lange repetitie van 15:00 tot 21:00 uur. En die repetitie was zowel in de Rank als in de DVO-zaal. Het handige van deze DVO-zaal is dat er een spiegelwand is, zodat iedereen kan zien hoe het er uiteindelijk voor het publiek uit komt te zien.
  Omdat we pas om half vijf in de zaal terecht zijn we begonnen in de Rank en daarna vertrok iedereen naar de DVO-zaal. Daar had inmiddels de band alle instrumenten neergezet en opgebouwd en werd het complete concert doorgewerkt met een korte pauze om 19:00 uur. In verband met de turnvloer moest wl iedereen de schoenen uit doen om de vloer niet te beschadigen of te vervuilen.
  Het was goed om heel het concert door te zingen en te spelen om op deze manier alle aandachtspunten boven water te krijgen. En voor de koorleden was het ook leuk om te zien hoe alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Iedereen was wel bekaf, versleten en compleet afgedraaid na zo'n lange repetitie, maar zo'n repetitie heeft wel resultaat.
  Komende weken worden de knelpunten nog aangepakt en worden alle nummers afgerond. Voor je het weet is het 6 november...
 • Wouterrrrrrrrr.... is back!!!

  Woensdag 30 september 2009 10:45 uur
  En en alle drukte zijn we gewoon voorbij gegaan hier aan het feit dat Wouter Speksnijder (onze 'oude' pianist) weer terug is. Al is het maar tijdelijk en alleen voor het concert. Tim Platteel, die na de vakantie bij ons als pianist is begonnen, zit op het moment van het concert met school in China. Voor hem wordt het dus lastig om bij het concert te spelen.
  't Is weer als vanouds nu Wouter weer op de kruk zit, maar hij heeft nog maar een paar weken om zich het hele repertoire eigen te maken. Dat wordt voor hem ook nog heel even buffelen en bikkelen, maar 't zal vast wel goed komen.
 • Het schiet op...

  Zondag 27 september 2009 21:15 uur
  ... en dat merken we met z'n allen. Nog maar een paar weken voordat we met 200% inzet voor je staan te zingen! Maar voor die tijd moet alles er wel vlekkeloos inzitten. Dat betekent hard studeren, wat Challenge vanavond ook weer heeft gedaan. Na een verdiepingsstart is het koor verder gegaan met een choreorepetitie en de band is weer even afzonderlijk aan de slag gegaan. Vandaag versterkt met de aanwezigheid en objectieve kijk van Mathijs Kieboom. Altijd handig wanneer een buitenstaander kijkt naar hoe alles wordt uitgevoerd en de zere plekken moeiteloos bloot legt. Gelukkig kunnen we nog een paar keer van zijn creativteit gebruik maken. Mathijs: alvast bedankt hiervoor!!

  Volgende week staat een hele lange repetitie op de planning in de zaal van D.V.O. waarin we het hele concert van voor tot achter gaan doorlopen. Dan kunnen we zien waar er nog geschaafd moet worden en waar al de puntjes op de 'i' gezet kunnen worden.
 • Het uitbreidingsorkest is rond

  Maandag 20 juli 2009 17:10 uur
  Naast onze eigen 6 mans band gaan we tijdens het concert gebruik maken van extra muzikanten.

  Hieronder de namen:
  Kees Alers - fluit
  Diana Abspoel - hobo
  Sandra Strausa - viool
  Helena Smit - viool
  Giselle Bentvelsen - cello
  Maarten Elzinga - trompet
  Arthur Kerklaan - trompet

  Het zijn stuk voor stuk hele goede muzikanten, dus het moet allemaal nog mooier worden dan je normaal al van ons gewend bent. Wij zijn erg benieuwd!
 • On-line kaartverkoop is gestart!

  dinsdag 14 juli 2009 11:18:32 uur
  Vanaf nu kan je on-line kaarten bestellen voor het concert. Technisch was het makkelijker om dit via de website van Challenge zelf te laten lopen, vandaar dat je daarheen wordt verwezen.

  Ga dus naar de bestelpagina op de Challenge website en bestel je kaarten.

  bestel hier toegangskaarten
 • De kaarten zijn er!!

  vrijdag 10 juli 2009 22:10:45 uur
  Jawel: Drukkerij RAD heeft de toegangskaarten gedrukt en ze zijn opgehaald. Deze doos kaarten gaat zo snel mogelijk naar onze penningmeester die ze naar je zal opsturen zodra je bestelling is geplaatst en je hebt betaald. Nu gaat het cht niet lang meer duren voordat je kan gaan bestellen!!!
 • Zweten in de gymzaal

  zondag 28 juni 2009 22:20:13 uur
  Vandaag de laatste repetitie voor de zomerstop. Alle zangers werden naar de gymzaal van DVO gestuurd, omdat daar een speciale choreo repetitie gepland stond. De zaal van DVO beschikt over een grote spiegelwand, zodat je zelf kunt zien hoe het eruit ziet wat je doet.
  Natuurlijk zijn ook hier weer foto's van gemaakt en die worden hier zo snel mogelijk geplaatst. Zo zie je maar weer dat het niet allemaal aan komt waaien, maar dat er dus ook flink moet worden gezweet om jou in november een leuk, flitsend en aantrekkelijk concert te laten zien.
  Wij doen er in ieder geval hard ons best voor!
 • Meer foto's

  dinsdag 12 mei 2009 11:30:25 uur
  Er stond al een aantal foto's op de fotopagina (onder multimedia), maar Elske heeft er weer een paar bijgezet. Deze zijn van de repetitie van 10 mei. Het was lekker warm binnen en dat is ook wel te zien aan de rode hoofden. Al zit iedereen er vrij relaxed bij, er is en er wordt hard gerepeteerd!!
 • Wist je dat...

  maandag 4 mei 2009 23:40 uur
  - er wel 8 extra muzikanten tijdens het concert de band komen versterken?
  - een heel erg groot podium gebruikt gaat worden?
  - er tussen de optredens door ontzettend hard wordt gerepeteerd?
  - we op dit moment met een sponsoractie bezig zijn en marsen verkopen voor 1 euro?
  - jij bij willekeurig welk koorlid deze marsen kan kopen?
  - we ook nog steeds op zoek zijn naar (grote) sponsoren?
  - sponsors bij koorleden en hier op de website meer informatie kunnen krijgen?
  - we die sponsoren ontzettend dankbaar zijn en dat het zonder hun niet lukt?
  - de website van Challenge klaargemaakt wordt voor het bestellen van kaarten?
  - je maar even de nieuwspagina in de gaten moet houden daarvoor?
  - onderaan het scherm staat hoeveel dagen het nog duurt voordat het concert begint?
  - deze nieuwspagina al drie keer gehacked is en dat dat niet leuk is?
 • Definitieve datum bekend

  zondag 8 februari 2009 22:05:40 uur
  Vanavond is bekend geworden, dat het concert dat op 7 november 2009 gepland stond, door diverse omstandigheden n dag wordt vervroegd, dus naar 6 november 2009!!!

  Wijzig deze datum dus in je agenda.
 • Datum concert onzeker

  maandag 26 januari 2009 18:37:19 uur
  In verband met onvoorziene omstandigheden is de concertdatum van 7 november 2009 geen keiharde datum meer.

  Er wordt gezocht naar alternatieve data, waarbij diverse afwegingen een rol spelen.

  Houd deze nieuwsberichten in de gaten!

  Zodra er meer bekend is laten we je dat weten via deze nieuwspagina.

 

 

Deze pagina is bijgewerkt op zaterdag 7 november 2009 om 12:58:40 uur.
www.beetje-anders.nl was een speciale projectwebsite van het Interkerkelijk Jongerenkoor Challenge