CD opname 2011 - alle muziek staat erop

CD opname 2011 - alle muziek staat erop

Vrijdag, 30 september 2011 

Afgelopen twee dagen zijn de laatste instru-menten voor de nieuwe CD van het Interkerkelijk Jongerenkoor Challenge opgenomen.

28 september 2011 was blazersdag. Het was de beurt aan de trompetten en fluiten om in de studio van Match Audio & Vision alle partijen in te spelen.

Severin heeft hard gewerkt om voor alle blazers instrumentaties te schrijven en het resultaat mag er zijn!
Er zit nét weer een laagje extra bovenop de taart waardoor die straks nóg lekkerder smaakt.

De dag daarna was weer een heerlijke nazomerdag met tropische temperaturen. Zonde om binnen in een studio te zitten/staan, maar goed, dat hadden wij er heel graag voor over. Ook deze dag was weer smakelijk, mede dankzij de (lichtelijk geblesseerde) gebakjes van Silvia en de macaroni van de vrouw van Jan.

In de tijd dat we niet hebben gegeten is er natuurlijk weer muziek gemaakt. Vanaf de middag is de nog ontbrekende en extra percussie opgenomen en zijn 's-avonds nog enkele gitaarsolo's ingespeeld. Het is jammer dat er geen blooper-CD uitkomt, want met percussie- en gitaarbloopers hadden we aardig wat ruimte kunnen vullen.

Er is wat geëxperimenteerd met afwijkende invullingen door de instrumenten omdat het anders wel héél erg vol zou worden qua muziek. Daar moest in het hoofd de knop voor worden omgezet en dat viel niet altijd mee. Niet meer standaard het koor begeleiden, maar proberen om in te spelen op het grotere muzikale geheel. De ene keer lukte het, de andere keer écht helemaal níet.
Het kan dus zo zijn, dat je straks op de CD misschien wat dingetjes anders hoort (of juist mist) dan dat je gewend bent, maar dit is dan bewust zo gedaan om de andere partijen meer ruimte te geven.

Komende weken wordt door Severin elk vrij dagdeel gebruikt voor het afmixen van de CD in de studio. Dat zal nog een aardige klus worden (gisteravond zaten we tegen de 96 opnamesporen) en over twee weken moeten de nummers al naar de CD-drukker om alles op 28 oktober 2011 klaar te hebben.

Rond 11 uur 's-avonds vonden we het allemaal goed genoeg en was het tijd om af te breken en op te ruimen. Daarna weer de rit door de stikdonkere Ablasserwaard richting Dordrecht.
En donker was het, ondanks de heldere sterrenhemel.

Als je dan zo naar boven kijkt naar die eindeloze ruimte vol met sterren, besef je weer voor wie wij dit als koor allemaal met heel veel plezier hebben gedaan; deze CD wordt ons loflied voor Hem, onze 'Tribute to God'.


Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.

 Zoek binnen de Challenge websites

Volg ons op:

Facebookpagina Challenge

Navigatie

| FAQ | Contact | Sitemap | Privacy (!) | Pagina afdrukken

Interkerkelijk Jongerenkoor Challenge arrow Problemen of suggesties? We horen dit graag van je! arrow Translate this page

Challenge is een Christelijk koor / gospelkoor uit Dordrecht
Deze pagina is bijgewerkt op zaterdag 7 juli 2012 om 02:11:02 uur

Page generated in 0,016366 seconds,  x

CheckStat