CD opname 2011 - 2e opnamesessie koor

CD opname 2011 - 2e opnamesessie koor

Woensdag, 7 september 2011

Na de eerste opnamesessie gisteravond, zijn afgelopen avond de opnames van de zangers afgerond.

Het zit erop, in ieder geval, voor de meeste koorleden. Er zijn in het totaal 16 nummers opgenomen. Daarvan blijft er maar een aantal over dat op de CD gezet zal worden. Dit is afhankelijk van de uiteindelijke kwaliteit van de opname en het oordeel van Severin.

Het was weer heel erg zwaar voor iedereen. Een kerk zingt toch stukken makkelijker dan zo'n superdroge opnamestudio. Maar alle zangers wílden 100% of meer geven met elke opname en dat vergt een hele hoop energie.
Aan het einde van de avond waren daarom bij veel koorleden de kaarsjes langzaamaan uit aan het gaan. Het valt ook niet mee: gewoon overdag werken (da's als het goed is al vermoeiend) en dan 's-avonds ook nog al je energie in de nummers gooien. En niet één keer, nee, keer op keer weer. Toch bleef iedereen met volle inzet en overtuiging zingen en bleef de sfeer opperbest. En dat hoor je dan ook wel terug in de nummers die vandaag zijn opgenomen.

Tegen 22:30 zat het er zo ongeveer op. Nog één nummer is opnieuw ingezongen om de laatste restjes energie eruit te persen en daarna was het naar huis en slapen (of naar de McDonalds en uitzakken).

Severin, bedankt voor je weergaloze manier van dirigeren waarmee je de zangers hebt geïnspireerd en energie hebt gegeven. Jan bedankt voor je nuchtere en droge manier van commentaar geven op de opnames. Dat doorbrak de spanning op de juiste momenten.

Komende maandagavond worden de solo's die bij de diverse nummers horen ingezongen door Tessa, Peter, Magda, Theo, Rosalinde en Inge. De weken daarna worden er nog blazers, gitaren en normale en extra percussie opgenomen. En daarna moet er nog héél veel gebeuren door de studio om van alle losse draadjes een mooi geheel te maken.

Het eindresultaat vind je terug op onze nieuwe CD die tijdens het jubileumconcert te koop zal zijn. Je kan deze CD trouwens direct met het bestellen van kaartjes voor het concert meebestellen.

Iedereen is weer een ervaring rijker. Lang is hier naartoe geleefd en met een paar uurtjes is het al weer voorbij en kan je niets anders meer doen dan afwachten en vertrouwen dat het uiteindelijke resultaat goed mag zijn. We hebben genoten, gezwoegd, geploeterd, gezweten, gegeind en gepresteerd. Bovenal zijn wij als groep weer een stukje dichter naar elkaar toe gegroeid. Iets dat hard nodig is om tijdens het komende concert als één stem naar buiten te komen en jou te raken met onze boodschap.
- Informatie Concert 'Top Veertig'
- Bestel kaarten voor het jubileumconcert


Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.

 Zoek binnen de Challenge websites

Volg ons op:

Facebookpagina Challenge

Navigatie

| FAQ | Contact | Sitemap | Privacy (!) | Pagina afdrukken

Interkerkelijk Jongerenkoor Challenge arrow Problemen of suggesties? We horen dit graag van je! arrow Translate this page

Challenge is een Christelijk koor / gospelkoor uit Dordrecht
Deze pagina is bijgewerkt op zaterdag 7 juli 2012 om 02:11:02 uur

Page generated in 0,009753 seconds,  x

CheckStat