CD opname 2011 - 1e opnamesessie koor

CD opname 2011 - 1e opnamesessie koor

Dinsdag, 6 september 2011

Terwijl buiten de restanten van de orkaan Irene over het uitgestrekte platteland van de Alblasserwaard waaiden, was het binnen in de studio afwisselend behaaglijk, warm, tropisch en kippenvelmakend.

Vanaf ongeveer 18:00 uur zijn we begonnen met het opnemen van de koorzang voor onze nieuwe CD. Het was voor iedereen behoorlijk spannend en voor de meesten van ons was het ook nog de eerste keer in een studio.
Na het inregelen is er heel erg hard gewerkt door iedereen om iets moois in de microfoons te krijgen. Zoiets gaat niet vanzelf en dat heeft iedereen ook wel gemerkt. Sommige nummers gingen drie keer over, sommige nog vaker, net zo lang totdat het er goed op stond.

Je hoorde naarmate de avond vorderde, dat de koorleden moe werden en af en toe heel even de focus kwijt waren. Maar heel verrassend stond er ineens weer een pareltje van een opname direct daarna.

Het was niet alleen maar opnemen en opnemen, maar natuurlijk werd er gepauzeerd waarbij er genoeg vooraad was om de inwendige mens te versterken en even bij te kletsen. Iets waarvoor tijdens het opnemen geen tijd was. Toch altijd weer gezellig zo'n break, maar ook weer niet te lang natuurlijk: er moest weer gewerkt worden!

Aan het einde van de opnamesessie (zo rond 23:00 uur) waren er een stuk of 7 nummers opgenomen.
Iedereen was moe, kapot en afgedraaid met stalbenen en zere ruggen. Het was zwoegen, zweten en vooral veel zingen. Maar de reacties waren: gaaf, vetvet(super)vet, kicke, mooi! Dat is dan wel weer heel erg leuk. Wat het eindresultaat wordt kunnen we volgende maand(!) zien, of beter gezegd: horen.

Irene was nog steeds niet uitgewoed en dwars door de storm gingen de auto's vanuit Nieuw-Lekkerland weer richting huis. Door de donkere polder met wegen die behoorlijk onder water stonden af en toe, haarspeldbochten die op het circuit van Zantvoort zouden passen, compleet onverlichte weggedeelten en oogverblindende koplampen van tegenliggers. Dat was ook wel weer spannend. Hopelijk is iedereen zonder kleerscheuren thuisgekomen en liggen we (bijna) allemaal inmiddels veilig op één oor.

Morgenavond 7 september 2011 is de tweede opnamesessie voor het koor. Dan zijn de taarten van Tom vast nog wel eetbaar...


- Tweede opnameavond koor


Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.

 Zoek binnen de Challenge websites

Volg ons op:

Facebookpagina Challenge

Navigatie

| FAQ | Contact | Sitemap | Privacy (!) | Pagina afdrukken

Interkerkelijk Jongerenkoor Challenge arrow Problemen of suggesties? We horen dit graag van je! arrow Translate this page

Challenge is een Christelijk koor / gospelkoor uit Dordrecht
Deze pagina is bijgewerkt op zaterdag 7 juli 2012 om 02:11:02 uur

Page generated in 0,009458 seconds,  x

CheckStat